#GrowTogetherGrowFaster

Salut, Adina aici! 

Hai să îți povestesc puțin despre inițiativa Raise Your Locals România (RYLs) sau cum îi spun prietenii Spațiul Virtual al Artizanilor.

Cum a apărut RYLs?

Cum am ajuns la acestă inițiativă? Ei bine, avem norocul de a avea în jurul nostru prieteni foarte creativi, unii care deja sunt cunoscuți (cum este prietena mea cea mai bună – o găsești aici), dar și prieteni care ne-au uimit cu talentul pe care l-au ținut ascuns foarte mult timp (6 ani mai exact). Unul dintre prietenii de care vorbesc este Alex, medic (și el), care mi-a trimis într-o zi o poză cu un tablou. Prima mea întrebare a fost „De unde e tabloul? Vreau și eu!”, iar răspunsul m-a șocat „E făcut de mine”. Șocul a fost atât de mare mai ales datorită faptului că suntem prieteni chiar foarte apropiați și în atâția ani nu a dat niciun semn de astfel de talente.

Și practic Alex a fost sursa noastră de inspirație, a fost momentul în care ne-am pus întrebarea „Oare câți oameni au un asemenea talent și nu îi cunoaștem? Cum ar fi să unim micii artizani între ei și să formăm o comunitate a oamenilor talentați, a producătorilor handmade?”.

Și uite așa am pornit acest proiect!

„Aaaa sunteți un fel de X (x=platforme cu focus pe produse lucrate manual)?”

Nu, nu suntem un X. Suntem de părere că fiecare platformă care există în momentul de față pe partea de produse lucrate manual are locul ei în mediul online, iar cei care își pun sufletul în munca lor sunt și foarte faini! 

“Sunteți un marketplace?”

Nu suntem un simplu loc în care oamenii își vor pune produsele la vânzare și principalul nostru țel este să fim mult mai mult de atât și să te ajutăm, iubitorule de frumos:

  • să nu vezi un simplu obiect la noi pe site, ci să vezi și cine a pus parte din sufletul lui în acel obiect
  • să nu vezi doar un preț, ci să înțelegi ce înseamnă acel preț
  • să nu crezi că “e doar un hobby”, ci să înveți #ceinseamnalucratmanual
  • să îți oferim ție, dar și artizanilor, un loc în care să ajungeți mai ușor unii la alții
  • să le oferim artizanilor și micilor antreprenori resursele necesare pentru a evolua în lumea nu tocmai prietenoasă a antreprenoriatului
“Ok, deci ce e “Spațiul Virtual al Artizanilor”? “

Spațiul Virtual al Artizanilor este locul unde tradiționalul se întâlnește cu modernul, care suntem mândri să vă să spunem că este un hub unic, dedicat artizanilor și iubitorilor de frumos din România. După cum ți-am zis și mai sus, acest spațiu nu este doar un simplu marketplace, ci un univers unde artizanii își pot spune povestea, pot împărtăși pasiunea și pot forma legături strânse cu o comunitate care prețuiește ceea ce înseamnă #handmadepebune și pot învăța lucruri noi și utile pentru dezvoltarea lor.

În Spațiul Virtual al Artizanilor , fiecare artist are propria poveste, propria identitate. De la sculptori în lemn la designeri, de la bijutieri la pictori, aici fiecare artizan își găsește locul. Profilurile personalizate permit artizanilor să se exprime, să își prezinte munca și să-și pună la dispoziție creațiile într-un mod care respectă unicitatea fiecăruia.

Spațiul Virtual al Artizanilor  este locul unde ideile și sugestiile artizanilor contribuie la creșterea și îmbunătățirea continuă a platformei. Este un spațiu viu, care evoluează prin contribuția fiecărui membru.

“Ai folosit cuvântul comunitate! Și voi tot așa numai pentru marketing, pentru că e cool?”

Nici pe departe! Cu fiecare artizan care intră în #hartaartizanilor (primul nostru proiect, care va rămâne în prim plan) ne “întâlnim la un ceai virtual” în care povestim ce fac ei, ce facem noi, dar discutăm și idei faine care ar putea fi implementate în RYLs și nu numai! Asta am făcut până acum, dar te invităm să ne lași și tu câteva idei care crezi că te-ar interesa!

Dacă ai citit până aici, ești exact omul potrivit în locul potrivit! Te așteptăm alături de noi să descoperim oameni precum Alex, plini se surprize și pasiune!

Îți mulțumim că ești aici, fie ca artizan, fie ca și iubitor al obiectelor făcute cu foarte mult suflet! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *